MECHA
Menu

INFORMATIE

ALGEMEEN

In deze installatie vol uiteenlopende mechanieken wordt de bezoeker actief aan het werk gezet. De gehele baan bestaat uit zeven onderdelen met stadse elementen erin verwerkt: een doolhof op een kogelscharnier met straten en huizen, een magnetische lift door motoren, een puzzelrotonde met auto’s, een metalen bouwplaats met liften, een blokkentrottoir, een tandwielensysteem en een baan met spijkers, belletjes en xylofoons. Samen vormen ze de grote stad ‘Mechatropolis’ die het publiek in beweging brengt.
In het begin van 2019 wordt de baan uitgebreid met een systeem gebaseerd op ouderwetse flipperkasten  als park aan de kopse kant.
De installatie spreekt een doelgroep aan van 2 tot 102 jaar. De stoere jongens van de straat, gezinnen, techneuten, deftige dames op leeftijd, iedereen wil het even komen proberen.
foto13

Praktisch

Afmetingen: L 2.70m x B 1m
Een bezoeker is ongeveer 10 minuten bezig met de gehele baan. Er kunnen meerdere mensen tegelijkertijd spelen (tot ong 6 personen) en er kan samen gewerkt worden. Je begint aan de kopse kant bij het doolhof en eindigt in de baan bovenop de installatie met de xylofoons. Twee mensen begeleiden het publiek met het spel bij vragen (dit kan eventueel ook samen met een vrijwilliger vanuit het festival die wordt geinstrueerd door de maker). Maximale speelperiode is 3u achter elkaar. Er kunnen meerdere speelperiode’s per dag ingepland.
Er wordt geen gebruik gemaakt van stroom.
De installatie is gemaakt op een aanhanger. Houdt er dus rekening mee dat als deze binnen wordt neergezet dat de toegangsweg groot genoeg is. Het geheel is zeer makkelijk te verplaatsen. Opbouw (/afbouw) kost ong 10/15 minuten.
Er ligt een ontwerp voor een afdak wat kan worden gevestigd aan de aanhanger voor tijdens regenachtige dagen, dit zal in de loop van 2019 worden gemaakt. Boven windkracht 5 graag plaatsing in overleg.

DE MAKERS

Het idee voor het maken van de installatie komt van Fabio Thomaz en Charlotte van Otterloo. Charlotte heeft het ontwerp op zich genomen en de realisering van twee onderdelen, het doolhof en de knikkerbaan (en in 2019 de flipperkast). Fabio Thomaz maakte de gehele ombouw en ontwierp een prachtige magnetische lift en een ingenieus tandwielensysteem. Daarnaast heeft Matrijs van Merg een puzzelrotonde en het uitdagende blokkentrottoir toegevoegd en Janneke Wing maakte een ware bouwplaats vol schroeven, spijkers en metalen liften.
De installatie is gemaakt in samenwerking met Joost Maaskant en Ineke Kruizinga van Stichting de Loodsen.
Fabio Thomaz
Deze alleskunner schakelt met gemak tussen verschillende disciplines, o.a. high level houtbewerking, schoenen maken, animeren en illustreren. Alles wordt benaderd met dezelfde dedicatie: ‘Ninety-nine and a half just won’t do’. www.jcthomaz.com 
Charlotte van Otterloo
Charlotte neemt je graag mee naar een andere wereld. Zij ontwikkelt en realiseert o.a. concepten voor festivals en evenementen en werkt als animator en illustrator voor musea, film en tv. Eerder ontwikkelde zij de installatie de dromoscopen (ook in samenwerking met Fabio Thomaz), grote kijkdozen op hoge poten waar je met het hoofd in een andere wereld bent.
Matrijs van Merg
Matrijs zijn werkt loopt over van een eigenzinnige subtiele humor of het nou in illustratie, collages, objecten en muziek is. Hij tweaked de wereld om zich heen met slim gevonden aanpassingen tot het ander universum.
Janneke Wingelaar

Janneke Wingelaar studeert in 2019 af van de academie in Rotterdam richting illustratie. Ze beperkt zich niet tot 2D werk op papier, maar onderzoekt ook volop 3D vormen van illustratie en conceptontwikkeling, allen wel verbonden door bijvoorbeeld een herkenbaar eigen kleurenpallet. Haar prachtige tuinlandschappen zou je wel even in willen rond wandelen.
www.instagram.com/jannekewing